| Powstanie Królestwa Thandor | |
|
+7Sadzio Kenji Dokanix Salatko Molom MikoGot JT30 11 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
JT30 Król Yerdyn
Liczba postów : 163 Join date : 13/11/2011 Age : 25
| Temat: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 4:33 pm | |
| A więc zacznę od początku...Rozdział I Przybycie żądnych władzy...Dawno, dawno temu istniało Królestwo Chartum, które zachowało się do dziś. Żyło się tam spokojne i miło. Wszyscy byli zadowoleni ze swojej pracy i poznawali różnych wspaniałych przyjaciół. Niestety, pewnego dnia przyszedł zbójnik Michji wraz z pomagierami RiPulem i Nekiem, i resztą bandytów.Żądzy władzy, zebrali bandytów i zaatakowali wszystkie miasta, lecz na początku najechali na Vrist... Rozdział II Napaść na VristVrist broniło się jak mogło. Padła brama i mury. Wojownicy nie mieli szans. Król WodzuPL ze swoim wojskiem poddali się. Część została zniewolona, lecz część ze swoim królem uciekła. Schroniła się w Ravenshire, lecz to był dopiero początek... Rozdział III Obalenie władcówNastępne trzy dni były spokojne, pomagierzy Michjiego musieli przyporządkować sobie zniewolonych poddanych i rozkazać im odbudowę murów. Gońcy z Ravenshire powiadomili Nile i Urbem Doreum o zbójnikach. Miasto, w którym przebywał król Vrist miało zostać polem bitwy. Władca Ravenshire Molom, motywował obrońców do krwawej i być może ostatecznej walki. Rodział IV Ostateczna bitwaWojska Chartumu zebrały się w Ravenshire, zaś bandyci przygotowywali katapulty do oblężenia. Nagle krzyk Michjiego: "Do ataku!", rozpętała się bitwa. Katapulty zaczęły niszczyć mury zamku. Łucznicy starali się trafić obsługujących katapulty, lecz na próżno. Gdy mury runęły setki bandytów rzuciły się do boju. Wszyscy walczyli dzielnie, każdy bronił bliźniego. Niestety, zbójcy wygrali przewagą liczebną. Zajęli miasto i zniewolili prawie wszystkich. Tym, co udało się uciec, pobiegli jak najdalej od granic Chartumu. Rozdział V Powstanie Królestwa ThandorWędrowali prze miesiąc, zatrzymując się chwilami w napotkanych wsiach. Nagle padł pomysł. -Załóżmy nowe królestwo! - powiedział Wodzu. Wszyscy królowie: Marek, Wodzu, Molom, Jiyam, Dokanix, Kenji i Edgarsz jak i dzielni wojownicy podjęli się tego zadania. Całe 4 tygodnie szukali odpowiedniego miejsca na siedzibę. Nareszcie znaleźli. Każdy z uciekinierów zabrał się do roboty. Jeden przynosił drzewo, drugi kamień, aż w końcu wybudowali piękną siedzibę. Zajęli duży obszar. Podzielili królestwo na 4 nacje: Char, Yerdyn, Iyash i Quehati. Niektórzy już nie chcieli zostać królami, więc zaczęły się wybory. Mamy nowego władcę - Goste111! Do królestwa zaczęło przybywać coraz więcej osób. Dumni z siebie królowie, żyli w dostatku i w szacunku tak jak ich poddani. KONIEC Wykonał: JT30 Komentujcie i oceniajcie w skali 1/10 Napiszę drugą część, jak będę miał czas i po otwarciu serwera
Ostatnio zmieniony przez JT30 dnia Pią Lis 25, 2011 5:21 pm, w całości zmieniany 3 razy | |
|
| |
MikoGot
Liczba postów : 89 Join date : 19/11/2011
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 4:44 pm | |
| Nieźle 8/10 Lubię czasem coś poczytać a teraz dodatkowo poznałem stronę fabularną | |
|
| |
Molom
Liczba postów : 484 Join date : 13/11/2011 Skąd : Warszawa
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 5:08 pm | |
| Nie, to nie jest strona fabularna, tylko opowieść o tym, jak michji przejął władzę i doprowadził do upadku królestwa. O epickiej batalii dobra z michjim. O decyzji wybudowania nowego królestwa. O pomocy, zdradach, knowaniach i budowie. O tym wszystkim co było przed...
Za te wybuchy, te pościgi i pokazanie michjego w złym świetle masz 10/10 i plusik! | |
|
| |
Salatko
Liczba postów : 280 Join date : 20/11/2011 Age : 27 Skąd : Brzeg/ woj. Opolskie
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 5:11 pm | |
| Niezłe 8/10 przy okazji dowiedziałem się co nie co o powstaniu pomysłu na zrobienie Thandor'u | |
|
| |
JT30 Król Yerdyn
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 5:12 pm | |
| @Molom Masz rację, chciałem w sposób taki fabularny napisać to, co się wydarzyło z Chartum. | |
|
| |
Dokanix
Liczba postów : 22 Join date : 13/11/2011
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 5:45 pm | |
| No, ciekawie to przedstawiłeś, a o mnie to już zapomniał, co? Daję 8/10, bo za krótkie... | |
|
| |
JT30 Król Yerdyn
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 5:49 pm | |
| @Up Sorry zaraz dopiszę. Jakieś 10 minut przypominałem sobie adminów bo was jest dość dużo, a Ciebie rzadko widziałem. | |
|
| |
Molom
Liczba postów : 484 Join date : 13/11/2011 Skąd : Warszawa
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 5:50 pm | |
| No właśnie, o Dokanix'ie zapomniałeś! Hańba! Do szabel waszmościowie! | |
|
| |
Kenji
Liczba postów : 399 Join date : 13/11/2011 Age : 25 Skąd : Mounster Sprichel
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 5:55 pm | |
| Sadzio już szykuje stos . A opowieść fajna . Fajnie przedstawiłeś nowych H@ Chartumu . | |
|
| |
Sadzio
Liczba postów : 653 Join date : 13/11/2011 Skąd : Odmęty twoich koszmarów...
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 6:29 pm | |
| Kenji, gdzie ja niby szykuje stos? Nie ma tu nic poważnego za co należy się stos Historia genialna, ukazanie Michjiego w czarnym świetle... oskar się należy! | |
|
| |
Lowcakur
Liczba postów : 200 Join date : 14/11/2011
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 7:16 pm | |
| Bardzo dobre, choc za krotkie. Od mej skromnej osoby 9/10. Jutro postaram sie napisac dluzsza wersje, uwzgledniajac jeszcze neico pare ciekawych rzeczy ^^ | |
|
| |
Edgarsz
Liczba postów : 31 Join date : 15/11/2011 Skąd : Kiedrzyn
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Czw Lis 24, 2011 7:22 pm | |
| Czytając to przypomniał mi się napad na Vrist to były czasy 10/10 za michjiego i oczywiście + | |
|
| |
NeraVo
Liczba postów : 445 Join date : 21/11/2011 Age : 27 Skąd : Małopolska
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Nie Lis 27, 2011 6:33 pm | |
| 10/10 ! Pięknie to opisałeś ; > Nie grałem na Chartumie, lecz już coś wiem o wydarzeniach na tamtym serwerze. | |
|
| |
goste111
Liczba postów : 129 Join date : 13/11/2011 Skąd : Z kądś gdzie Ci się nigdy nie śniło
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor Nie Lis 27, 2011 7:28 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Powstanie Królestwa Thandor | |
| |
|
| |
| Powstanie Królestwa Thandor | |
|