Thandor
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IP - 46.105.133.121(ts3)

IndeksPortalLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

[inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Eomund

Eomund

Liczba postów : 58

[inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli Empty
PisanieTemat: [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli   [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli I_icon_minitimeWto Gru 27, 2011 9:54 pm

Witam. Wpadłem ostatnio, imo, na całkiem ciekawy pomysł - sprzedawanie map. Oczywiście nie chodzi o jakieś skrawki naturalnego terenu, a mapy miast, osad itp. Taka mapa byłaby craftowana mniej, więcej w środku danego miasta, oczywiście za pozwoleniem właścicieli, przy największym możliwym zoomie, bądź takim, przy którym zmieści się cała osada. Nie wiem, czy jest możliwość robienia kopii danej mapy. Jeśli nie, to przy pierwszej okazji zrobilibyśmy parę egzemplarzy. Tutaj mam parę pytań.
1. Czy jest możliwość, abyśmy owe mapy sprzedawali? Oprócz tego doszłyby również kompasy.
2. Czy Gildia Tropicieli może mieć wyłączność na tworzenie map (tzn. kupowalibyśmy czyste mapy, bądź papier i kompas, i sami je tworzyli) ?

Offtop:
Jakiś czas temu wysłałem Markowi pytania dotyczące sprzedaży minerałów, które można będzie wydobyć za pomocą kamiennego kilofa od razu kupcom, żebyśmy nie musieli wołać kogoś po parę kawałków węgla... Wówczas Marek odpowiedział mi, że spawa jest do obgadania Smile Więc jak, już wszystko jasne? Smile

Ostatnio zmieniony przez Eomund dnia Sro Gru 28, 2011 10:23 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
MarekZet

MarekZet

Liczba postów : 1329

PisanieTemat: Re: [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli   [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli I_icon_minitimeWto Gru 27, 2011 11:26 pm

Szczerze w kwestii kamiennych kilofów nawet nie porozmawiałem z administracją.. wybacz, ale w końcowej fazie budowy serwera mam wiele na głowie i zapominam o wszystkim. Postaram się przekonać do tego ekipę.

Co do map: ciekawy pomysł. Dałbym Wam możliwość craftingu map, kompasów i zegarów, ale to zobaczymy.
Powrót do góry Go down
Molom

Molom

Liczba postów : 484

PisanieTemat: Re: [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli   [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli I_icon_minitimeSro Gru 28, 2011 9:41 am

Tylko że na serwer jest 1 mapa... Jak już ktoś zrobił mapę, to ty robiąc inną będziesz miał ten sam teren. Co do zoom'a to taki maksymalny może objąć całe Iyash i Anvgar, wchodząc jeszcze na teren Char.

PS. Jeśli można zrobić kilka map na serwer, to chyba można tylko 1 na gracza.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli   [inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

[inne] Tworzenie i sprzedawanie map - Gildia Tropicieli
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» [RP] Siadanie na krzesłach i tworzenie run
» [Inne] Kupcy
» [Inne] Leśnicy
» [inne] Narzędzia i pż
» [Inne] religa

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach