| Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. | |
|
+7Szympans MikoGot LoozaQ dembeor TermoS WodzuPL JacobTab 11 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
JacobTab Król Iyash
Liczba postów : 249 Join date : 30/11/2011 Age : 31 Skąd : ja mam wiedzieć?
| Temat: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 12:40 pm | |
| | |
|
| |
WodzuPL
Liczba postów : 418 Join date : 12/11/2011 Age : 27 Skąd : Sopot
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 12:48 pm | |
| | |
|
| |
TermoS
Liczba postów : 53 Join date : 19/11/2011 Skąd : Krotoszyn-Wielkopolska
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 12:48 pm | |
| | |
|
| |
dembeor
Liczba postów : 69 Join date : 03/12/2011 Age : 26
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 12:54 pm | |
| Jestem na TAK, jeśli... Bandyci są w ten sposób trochę pomijani. Jeśli coś takiego miałoby funkcjonować, to bandyci muieliby okradać drwali i górników, aby zdobyć troszkę surowców na kryjówkę/osadę/twierdzę. Jako osoby poza prawem, powinni mieć troszkę większe możliwości wydobywania, aby uniknąć podzielenia bandytów na górników, drwali itd. | |
|
| |
LoozaQ
Liczba postów : 188 Join date : 29/11/2011 Age : 26 Skąd : Katowice
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 1:06 pm | |
| A ja jestem na nie...
Dlaczego? - Większość graczy nie będzie się stosowała do tych zasad i serwer im się znudzi, po prostu nie będą na nim grali, a sam serwer stanie się zbyt skomplikowany, rozumiem jakieś ograniczenia no ale nie aż takie...
Chłop - wydobywanie cobla, węgla, drewna i wyroby (płotki, schody itp.) Mieszczanin - to samo co chłop + żelazo Magnaci, król - wszystko Górnicy - wszystko
| |
|
| |
JacobTab Król Iyash
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 1:07 pm | |
| dembeor temat jest na tyle skomplikowany iż jeżeli się pomysł przyjmie prosiłbym o to aby administracja porozmawiała ze mną na temat tego projektu. Wszystko trzebe przemyśleć bardzo starannie LoozaQ To serwer RP | |
|
| |
MikoGot
Liczba postów : 89 Join date : 19/11/2011
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 1:17 pm | |
| LoozaQ Wątpię żeby król zasuwał w kopalniach. Król to osoba dostojna, a niezwykły robol. | |
|
| |
JacobTab Król Iyash
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 1:28 pm | |
| LoozaQ i cała reszta choidzi mi o to aby nie było griefu!
Ograniczenia to czołowa rola serwerów RP aby zarabiać na cobblu zostań górnikiem! (tylko górnicz sella cobbla) aby zarabiać na budowaniu zostań architektem/budowniczym! (tylko on buduje domy w miastach na podstawie Twojego projektu) aby zarabiać na skórach i zbrojach skórzanych zostań łowcą (tylko on morduje całymi dniami zwierzyne) aby zarabiać na drzewie zostań leśniczym! [tylko on wię co to i od czego jest siekiera! chcesz pociupać? zostań leśniczym!) itp. itd. | |
|
| |
LoozaQ
Liczba postów : 188 Join date : 29/11/2011 Age : 26 Skąd : Katowice
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 2:20 pm | |
| Dobra, dobra ale wtedy to będzie gów*o a nie gra jak będziesz codziennie przez cały czas kopal cobla (gornik), drewno (drwal) i Bóg wie co jeszcze... | |
|
| |
Szympans
Liczba postów : 107 Join date : 19/11/2011
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 2:49 pm | |
| - Cytat :
- co więcej aby uniknąć samowolki i niszczenia krajobrazu nie będzie on mógł niszczyć żadnych bloków prócz drzewa
a jak będę potrzebował ziemi , piasku lub innych tego typu składników to skąd je wezmę | |
|
| |
MarekZet
Liczba postów : 1329 Join date : 12/11/2011 Age : 25 Skąd : Kętrzyn
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 2:54 pm | |
| Ograniczenie będą, to fakt- ale nie aż takie! Każdy będzie mógł używać wszystkich drewnianych narzędzi.
Co do niszczenia,myślę, że będzie się po prostu wykupywać ziemię(tym zajmie się odpowiednio król nacji bądź lider bandytów, także przywódcy gildii i inne ważne osoby, w przypadku wędrowców nie będzie wykupywania ziemi gdyż mieszkać oni będą w osadzie) i tylko na tej ziemi będzie można edytować mapę. | |
|
| |
Szympans
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 2:58 pm | |
| no i to mi się podoba każdy powinien móc wykopywać ziemie piasek i kamień może jeszcze węgiel a górnicy całą resztę i tak oni chyba będą mieli najwyższy popyt na ich produkty bo każdy potrzebuje żelazo złoto diamenty itp. | |
|
| |
JacobTab Król Iyash
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 3:18 pm | |
| Więc gracze powinni móc niszczyć bloki na swoich działkach bądź na terenach bardzo oddalonych od krainy
Szympans "a jak będę potrzebował ziemi , piasku lub innych tego typu składników to skąd je wezmę" Piasek? hmm zdaje mi się że jest taka nacja jak Char która leży na PUSTYNI a na pustyni jest piasek... kupisz go od nich lub zdobędziesz z terenu oddalonego od terenu każdej z nacji (kontynuując moją ideą) | |
|
| |
Szympans
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 3:22 pm | |
| - Cytat :
- aby uniknąć samowolki i niszczenia krajobrazu nie będzie on mógł niszczyć żadnych bloków prócz drzewa, drewna ,płotków i wełny
wynika z tego że ja jako mieszkaniec Charu nie będę mógł niszczyć piasku chyba że tak jak ty napisałeś będę musiał zapieprzać na jakieś odludzie | |
|
| |
JacobTab Król Iyash
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 3:27 pm | |
| Szympans naucz się czytać i nie wyrywaj zdań z kontekstu...
"łowca będzie mógł kożystać z łuku nie może kożystać z żadnych narzędzi do wydobycia (kilofy, łopaty, siekiery) co więcej aby uniknąć samowolki i niszczenia krajobrazu nie będzie on mógł niszczyć żadnych bloków prócz drzewa, drewna ,płotków i wełny (to tylko przykład - te materiały mogą zostać urzyte na stworzenie szybkiego obozu)"
Każda nacja będzie miała inne zezwolenia jest to przykład mojej lesnej nacji ale to że są jeszcze inne nacje i na nich przykłady będą inne wydaje się zbyt oczywiste widze... | |
|
| |
nikusek007
Liczba postów : 197 Join date : 21/11/2011 Age : 26 Skąd : Poznań
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 3:43 pm | |
| Fail, jestem na nie itd. 1)jest to nudne 2)za duże ograniczenia 3)wprowadźmy logblock i za niszczenie terenu, będą szły surowe kary
| |
|
| |
JacobTab Król Iyash
| |
| |
God
Liczba postów : 145 Join date : 24/11/2011 Age : 28 Skąd : z Holandii
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 4:12 pm | |
| | |
|
| |
JacobTab Król Iyash
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 4:17 pm | |
| Bardzo bym prosił admina o wypowiedzenie się i przedstawienie swoich wniosków. Moim głównym zamierzeniem jest to aby nie było griefu i wież 1x1x128 do nieba :/ | |
|
| |
nikusek007
Liczba postów : 197 Join date : 21/11/2011 Age : 26 Skąd : Poznań
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 4:21 pm | |
| @up LogBlock i permy załatwią sprawę Grałem na serwie (nawet byłem modem) gdzie przez pierwsze dwa tygodnie było pełno wież, po czym wgraliśmy LogBlock , poszło parę permów i wieże nagle znikły | |
|
| |
MarekZet
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 4:50 pm | |
| Sprawa wyglądać będzie następująco:
Chłopi- praca na ziemi gildii/osoby u której pracuje. Edycja terenu możliwa tylko na ziemi pana.
Mieszczanin- edycja terenu tylko na swojej działce i w osadzie w której mieszka.
Mieszczanin, który przynależy do gildii- edycja terenu na swojej działce, w osadzie w której mieszka oraz na ziemiach gildii do której przynależy.
Szlachta- edycja terenu w każdym miejscu który należy do nacji.
Magnat- edycja terenu w każdym miejscu który należy do nacji.
Król- edycja terenu w każdym miejscu który należy do nacji.
Aby było ciekawiej, nie dotyczy do następujących bloków:
- TNT(rozwalanie terenu i wrogich osad)
- Drabin(umieszczenie ich na murach itp. a następnie wejście w określone miejsce)
- kwiatów, wysokiej trawy, dyń i innych naturalnie występujących roślin(uwaga: nie dotyczy na terenie czyjejś nacji!)
- pochodni(także na terenie czyjejś nacji!)
I innych bloków, pewnie potem je dopisze(jeśli macie propozycje, mówcie!) | |
|
| |
dembeor
Liczba postów : 69 Join date : 03/12/2011 Age : 26
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 5:07 pm | |
| A co z Bandytami? Czy oni są ponad tymi prawami czy też mają ograniczenia? | |
|
| |
MarekZet
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 5:11 pm | |
| Bandyta- edycja terenu w obozach oraz na ziemiach bandyckich | |
|
| |
Molom
Liczba postów : 484 Join date : 13/11/2011 Skąd : Warszawa
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 6:29 pm | |
| Ja jestem za pomysłem Jacob'a, ale Dania też gut. Jacob napisał to, o czego ja się sam obawiałem, czyli samowolki i zbieractwa rzeczy przez "no-lajfujących" chłopów. Jednak Danio napisał coś co jest dobrym rozwiązaniem. Czyli jestem za Daniem. | |
|
| |
JacobTab Król Iyash
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. Nie Gru 04, 2011 6:50 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. | |
| |
|
| |
| Serwer, Nacje, Gildie i zawody czyli nasze pieniądze. | |
|