Witam ponownie. Mam teraz jednak inne pytania odnośnie osad.
To co wiem, to trzeba mieć szlachcica i poparcie króla tak?
1. Surowce na osadę zbiera się samemu?
2. Czy są jakieś ograniczenia osady ?? <znaczy wielkość>
3. Jeśli zdobędę teren pod osadę i założę ją, mogę budować co chce?
Czy będę musiał wynająć Budowniczych?
4. Czy Osadę da się z czasem <jeśli widać że się wzrośnie>
przekształcić w miasto czy jakiś większy ośrodek miejski?
5. Jaki jest limit na osadę i czy da się go zwiększyć? np. Prosząc króla o pozwolenie na zmienienie osady w miasta czy coś takiego?
6. Jakie są typy "terenów" które może zrobić szlachcic?
( Wiem że to trochę dziwne pytanie ale chodzi tu o np; Osada, czy może zbudować sobie zamek/fortecę/miasto/coś innego? czy tylko osadę? Jak się da uzyskać zamek/fortecę )
7. Czy mogę zrobić kontrakt z kupcami np. na przywożenie mi danego surowca? <gdy już będę miał osadę?>
Czy będę musiał mieć jakieś poparcie króla czy coś aby uzyskać coś takowego?
Czy będę musiał się po prostu karnąć do Angvaru?
8. Czy jako gracz/przedstawiciel osady mogę zawrzeć kontrakt z kupcami na np. sprzedaż jakiegoś surowca?
Czy jak to będzie się odbywało?
9. Czy będzie można wyjść poza granicę kraju, bez pozwolenia x)? I czy wtedy jeśli natknę się na jakiegoś Obcoplemieńca, mogę go/on może mnie zabić?
10. Czy każdy może wędrować do Angvaru czy tylko wybrani/kupcy/przedstawiciele kraju|osady
11. I tu jest pytanie - czy da się być kogoś wasalem?
Np. Króla? Albo obojętnie jakiego innego szlachcica?
I czy muszę być wtedy Szlachcicem również?
12. Czy mogę uzyskać "pożyczkę" od króla lub od innego gracza?
13. Czy można mieć więcej niż jedną działkę w stolicy/osadzie/mieście
14. Czy jakiś kraj może zrobić najazd na inny kraj [wywołując wojnę <chyba że już wojna jest>] I Przejąć osadę?
Czy granice Kraji są zmienne, czy nie są do zmienienia?
15. Czy jeśli jakiś kraj zrobi najazd na wioskę, ma prawo łupić graczy w tej wiosce?
16. Czy jeśli król zobaczy, że dany kraj grabi osadę w jego państwie musi/może pomóc "oddziałem" danej osadzie?
17. Kto może zezwolić w kraju na najazd na inny kraj? [Czy tylko król?]
I czy każdy gracz może uczestniczyć w tej armii najazdu na inne państwo? Czy tylko "wojsko" może?
Proszę o szcz. odpowiedzi