Eomund
Liczba postów : 58 Join date : 18/12/2011 Age : 30
| Temat: Pomysły na oznaczanie terenu Wto Gru 27, 2011 7:05 pm | |
| Nie wiem jak będziemy to robić. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to podawanie współrzędnych danego miejsca (chociaż nie wiem do końca jak to ma działać) albo minecraftowe mapy. Środek takiej mapy to punkt jej scraftowania, a więc gdybyśmy odnaleźli np. Ruiny, to tam craftujemy mapę i teoretycznie w miarę prosto można tam trafić. Niby całkiem proste, ale mapa obejmuje dosyć mały kawałek świata, a potrzeby na takie mapy byłby pewnie spore. Jak wiadomo do craftowania map potrzeba kompasu, z kolei aby go scraftować potrzeba redstone, który będą mieli tylko inżynierzy. Z tego wynika, że pewnie nie będą tanie, szczególnie w dużych ilościach. Zawsze będzie można iść do danego miejsca "na czuja", ale nie wiem czy takie rozwiązanie będzie efektywne Liczę na wasze pomysły. | |
|
Vanhanian
Liczba postów : 45 Join date : 22/12/2011
| Temat: Re: Pomysły na oznaczanie terenu Wto Gru 27, 2011 7:18 pm | |
| Najprostsze było by zapisanie współrzędnych, takie jest moje zdanie . | |
|
Siepa
Liczba postów : 30 Join date : 25/11/2011 Age : 30
| Temat: Re: Pomysły na oznaczanie terenu Wto Gru 27, 2011 7:59 pm | |
| Jedyna możliwość to mapa i współrzędne. Chyba że jeszcze np kolorową wełnę postawić ale to nie będzie dobre | |
|
Zireael
Liczba postów : 153 Join date : 15/12/2011 Age : 30 Skąd : Pabianice/Łódź
| Temat: Re: Pomysły na oznaczanie terenu Wto Gru 27, 2011 9:39 pm | |
| Podobno mają być dodane książki. Wydaje mi się, że zapisywanie koordów będzie najlepszym i najłatwiejszym rozwiązaniem. | |
|
Eomund
Liczba postów : 58 Join date : 18/12/2011 Age : 30
| Temat: Re: Pomysły na oznaczanie terenu Wto Gru 27, 2011 9:59 pm | |
| W takim razie funkcja nawigatora staje się oficjalna. Będę potrzebował 2-4 nawigatorów. Oczywiście można łączyć swoje stanowiska, np. Generał może być także nawigatorem i tropicielem Opis stanowiska pojawi się jutro w temacie o regulaminie. | |
|
Sponsored content
| Temat: Re: Pomysły na oznaczanie terenu | |
| |
|