Thandor
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IP - 46.105.133.121(ts3)

IndeksPortalLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

[Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią

Go down 
+9
Adamzz
Marnios
mamaraga
Salatko
JacobTab
Molom
Tydon
Sadzio
nomaf
13 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
nomaf

Liczba postów : 93

[Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią Empty
PisanieTemat: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 1:03 pm

Trzeba rozwiązać sprawę gildii i osad. Szef osady chciałby, aby wszystkie zbiory np. z gildii leśników trafiały do osady, natomiast przedstawiciel gildii chciałby, aby do gildii.
Jakie macie propozycje rozwiązania tego?
Powrót do góry Go down
Sadzio

Sadzio

Liczba postów : 653

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 1:12 pm

Niech zapłaci za część zbiorów... np .pieniędzmi z podatków.
Powrót do góry Go down
Tydon

Tydon

Liczba postów : 191

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 1:25 pm

Powiem tak:
Każdy z Leśników ma OBOWIĄZEK oddać wszystko co zebrał do gildii. Jeśli chcesz to możesz kupić. Ale tutaj pojawia się problem: Czym zapłacisz? Ja mam propozycję, aby 70 % zbiorów trafiało do gildii, a 30% do osady. Jeśli chce więcej to może kupić. Możecie mówić, że 30 % to mało. Ale co wy chcecie? Żeby każda wioska po tygodniu zamieniła się w zamek? Ja bym nawet dał 80 % do gildii a 20 % do osady.
Powrót do góry Go down
Molom

Molom

Liczba postów : 484

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 2:01 pm

Jestem za Tydon'em
Powrót do góry Go down
JacobTab
Król Iyash
JacobTab

Liczba postów : 249

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 2:03 pm

Wszystko w porządku też jestem za Tydonem Smile
tylko dana osoba może kłamać co do wielkościu zbiorów..
Powrót do góry Go down
Salatko

Salatko

Liczba postów : 280

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 2:06 pm

i właśnie w tym problem, mam pomysł żeby napisać plugin z tabliczką, że jak ją naciśniesz to zabiera ci tyle procent albo dana ilość drewna i wtedy oszustwa by nie było Wink
Powrót do góry Go down
mamaraga

mamaraga

Liczba postów : 133

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 2:08 pm

znajdź osobę, która to zrobi Very Happy
Powrót do góry Go down
Salatko

Salatko

Liczba postów : 280

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 2:12 pm

to wg. mnie nie jest trudne chociaż w pisaniu pluginów dobry nie jestem Smile ale na 100 procent jest sposób żeby kradzież zmniejszyć do minimum! ale zobaczmy co na to powie Nomaf
Powrót do góry Go down
nomaf

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:03 pm

Wezmę chyba ten plugin: http://dev.bukkit.org/server-mods/logores/
I przerobię go, aby niszczone bloki trochę inaczej zapisywać, zobaczę jeszcze jak zapisywać.

I myślę, że 80% dla gildii i 20% dla osady to dobry pomysł.
Powrót do góry Go down
Marnios

Marnios

Liczba postów : 361

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:05 pm

A mam pytanie jak gildia zaklinaczy ma oddawać te 20% dla osady?
Powrót do góry Go down
mamaraga

mamaraga

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:06 pm

Heh,a co z tego będzie miał gracz , który to drewno rąbie? chyba też coś mu się należy, choćby 5% tego co uzbiera
Powrót do góry Go down
Adamzz

Adamzz

Liczba postów : 247

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:13 pm

To jest oczywiste. Chodzi o tą resztę.
Np: (Nie znam się na tym, ale tak mi się wydaje) 50% da na gildie i osadę a 50% dla siebie.
Powrót do góry Go down
mamaraga

mamaraga

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:24 pm

Bez przesady , ja nawet bym powiedział 90% gildia i 10% osada , bo jeżeli osada ma z np 3 drwali to już to jest więcej.Więc najlepiej 90% gildia 10% osada
Powrót do góry Go down
LoozaQ

LoozaQ

Liczba postów : 188

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:50 pm

Ale osada będzie miała te 10% jak zapłaci? Bo nie wiem czy rozumiem.

A ile % drewna zysku będzie miał leśnik?
Powrót do góry Go down
mastergogo

Liczba postów : 109

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:51 pm

łowcy też będą coś oddawać?
Powrót do góry Go down
Adamzz

Adamzz

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 3:52 pm

Według mnie powinno to zależeć od rangi w gildii. Np. początkujący - 50% dla gildii i ileś tam % dla osady, reszta dla siebie. Doświadczony - 25% dla gildii i ileś tam % dla osady, reszta dla siebie i tak dalej ....
Powrót do góry Go down
nomaf

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 4:36 pm

Adamzz daj spokój tak mało? W końcu gildia płaci. Cóż to za pracownik, który daje 25% tego co zrobił...
Powrót do góry Go down
Adamzz

Adamzz

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 4:41 pm

Przepraszam, nie znam się na tym, lecz wtedy gildia stanie się zbyt bogata...
Według mnie doświadczony w swym fachu jak da 30% swego zarobku na gildie, będzie to dobra stawka (pamiętajmy, że będzie także więcej zarabiał niż początkujący)
Powrót do góry Go down
JacobTab
Król Iyash
JacobTab

Liczba postów : 249

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 4:50 pm

mastergogo tak łowcy też będą oddawać itemki Smile
Myślę że pierwszy tydzień na serwerze będzie bardzo zmienny waluta będzie się wachać uformują się początkowe ceny itd Smile
Powrót do góry Go down
GhostMaster66

GhostMaster66

Liczba postów : 151

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 5:14 pm

Znowu nie na temat, ale widzę, że temat ap-ropo płacenia itp. Czy jeśli jestem na ten przykład w Iyash i należę do łowców, to płace podatek i dla Iyash i dla łowców?
Powrót do góry Go down
Tydon

Tydon

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 5:54 pm

Zrozumcie. 80% idzie na Gildię. Zrobię to (ja) w ten sposób, że każdy musi raz na tydzień DAĆ MI DO RĘKI 6 stacków drewna. Wtedy ja wierzę, że to jest to 80%. Osada dostaje 20%. Teraz małe liczenie:

Drwal rąbie 100 sztuk drewna.
80 sztuk oddaje gildii.
20 sztuk osadzie.
Osada zużywa 15 sztuk drewna.
Zostaje 5 sztuk drewna, które może sprzedać.

Zaraz wszyscy się rzucą: "ale WTF?! Co tak mało?". Zrozumcie. W jeden dzień Rzymu nie zbudowano. Tak więc w 2 tygodnie z osady nie zrobisz zamku, czy grodu.
Powrót do góry Go down
Adamzz

Adamzz

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 5:59 pm

A gdzie uwzględniłeś zarobek drwala? Przecież musi coś zarabiać ... nie może wszystkiego oddać na gildie/osadę.
Powrót do góry Go down
nomaf

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 6:13 pm

Dlaczego nie może? Jak już mówimy o drwalu to niech będzie drwal. Skoro to ma być RP, to niech będzie RP. Kto pracuje w leśniczówce i bierze do domu drewno? Nikt.
80% na gildię chyba będzie najlepsze.

Może niech reszta administracji się wypowie? Smile
Powrót do góry Go down
Tydon

Tydon

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimePon Gru 19, 2011 8:03 pm

Ale ja płacę moim ludziom raz na tydzień. Przynoszą 10 stacków i im płacę.
Powrót do góry Go down
adi168

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitimeWto Gru 20, 2011 8:14 pm

Chodzi chyba o to że drwal przynosi 10 stacków drewna, 8 oddaje na gildię a 2 na osadę, za co mistrz gildii płaci mu 50 monet a sam sprzedaje drewno zarabiając 60 monet i.t.d
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią   [Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

[Mechanika] Kompromis między osadą, a gildią
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Thandor :: Sprawy Królestwa Thandor :: Propozycje-
Skocz do: