Thandor
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IP - 46.105.133.121(ts3)

IndeksPortalLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Jak to będzie z surowcami?

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
MarekZet

MarekZet

Liczba postów : 1329

Jak to będzie z surowcami? Empty
PisanieTemat: Jak to będzie z surowcami?   Jak to będzie z surowcami? I_icon_minitimePon Lis 14, 2011 9:08 pm

No właśnie. Co robimy? Kiedyś surowce na całej mapie się skończą. Mówię tu o takich jak piasek, kopalnianych itp. I co wtedy? Macie jakieś propozycje?
Powrót do góry Go down
nomaf

Liczba postów : 93

PisanieTemat: Re: Jak to będzie z surowcami?   Jak to będzie z surowcami? I_icon_minitimePon Lis 14, 2011 9:11 pm

Zakaz budowy na normalnym świecie i założenie mapy surowcowej.
Powrót do góry Go down
Molom

Molom

Liczba postów : 484

PisanieTemat: Re: Jak to będzie z surowcami?   Jak to będzie z surowcami? I_icon_minitimePon Lis 14, 2011 9:19 pm

Wpadłem na to samo.
Powrót do góry Go down
WodzuPL

WodzuPL

Liczba postów : 418

PisanieTemat: Re: Jak to będzie z surowcami?   Jak to będzie z surowcami? I_icon_minitimePon Lis 14, 2011 9:25 pm

Ja myślę inaczej , bardziej RP - schemat: (na przykładzie gildii górników)
Gildia górników --> kamień , złoto , żelazo itp.
W gildii musi być chociaż jeden kupiec ---> sprzedaje on rzeczy wykopane od górników

Gracz nie będący w gildii a chce mieć drewno musi iść na targ gdzie kupiec od drwali sprzedaje logi.

Dodało by to więcej realizmu do gry i zmusiłoby graczy do współpracy oraz wyboru różnych profesji.
Powrót do góry Go down
https://thandor.forumpl.net
Kenji

Kenji

Liczba postów : 399

PisanieTemat: Re: Jak to będzie z surowcami?   Jak to będzie z surowcami? I_icon_minitimePon Lis 14, 2011 9:29 pm

Aha, i dałoby się chyba dodać taki plugin, przez który tylko górnik będzie mógł kopać surowce, drwal rąbać drewno itd. Tak, ściągniete z Chartumu . Proponuje tak, jak mówi Wodzu .
Powrót do góry Go down
MarekZet

MarekZet

Liczba postów : 1329

PisanieTemat: Re: Jak to będzie z surowcami?   Jak to będzie z surowcami? I_icon_minitimePon Lis 14, 2011 9:32 pm

Dałoby się, nawet wiemy który, tylko niestety coś nam on nie działa. Nadzieja w Nomafie, może on napisze plugin zastępczy.

Przedyskutowałem sprawę surowców z Wodzem, będziemy uzupełniać je MCEdit'em.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Jak to będzie z surowcami?   Jak to będzie z surowcami? I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Jak to będzie z surowcami?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Thandor :: Szare pustkowia :: Otchłań-
Skocz do: