| [Osada] Tronia | |
|
+11Flixer Padinkton Kotex Molom Jurecki tytus mamaraga TwixPL SilvEx Tydon KKProgamer 15 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
KKProgamer
Liczba postów : 115 Join date : 27/11/2011 Age : 32 Skąd : Pomorze
| Temat: [Osada] Tronia Pon Sty 02, 2012 6:20 pm | |
| Nazwa: TroniaDowódca : KKProgamer Zastępca: Helu Mieszkańcy(minimalnie trzech): <Na dole jest lista Mieszkańców> Informacje o osadzie: Jest to potężna osada z grodem i podgrodziem < a być może i jeszcze jednym poziomem murów > W Grodzie, który jest otoczony murem kamiennym, znajdują się najważniejsze budynki osady- Ratusz, Pałac, Kościół, Spichlerz, Magazyn i Parę innych najważniejszych budynków. Podgrodzie zbudowane z pół-plytek drewnianych mieści się większość ludności osady a także i większość budynków takich jak : 2 Karczmy, jedna u północnej bramy, a jedna u południowej bramy, Kamienice, Domy. Jeśli będzie w pobliżu woda- to także i port, niedaleko osady znajduje się Wieża Widokowa. Zapewniam że zadziwi Was ta osada. Na podgrodziu znajduje się także targ i rynek, na którym kupcy mogą dać swoje propozycje. Wzór podaniaNick: Wiek (Minimum 12): Znajomość gry rp (Minimum Dobra): Jak trafiłeś do naszego obozu: Kim chciałbyś zostać w osadzie?: Dodatkowy Opis : Prawa Mieszkańców i ich Obowiązki : 1. Płacić Mały Podatek dla Państwa/Osady w formie pieniężnej. 2. Każdy członek osady ma słuchać swego dowódcy/zastępcy 3. Każdy gracz musi wypełniać swój zawód i przynosić zbiory do Magazyniera. 4. Żyjemy w zgodzie i nie zabijamy się.
Rangi : Wojownik(Strażnik) - Pilnuje bram północnym i południowych, spaceruję po mieście pilnując porządku. Ma specjalnie wyznaczony czas pracy [Na zmiany] *Rycerz - Pilnuje wejścia do pałacu oraz stoi na warcie w ratuszu. ( Awans po Strażniku ) **Oficer - Najwyższy Awans po Rycerzu.Ksiądz - Odprawia Msze. [maxymalnie 2]Drwal - Ścina Drzewo do magazynu osady. *Leśniczy - Awans po Drwalu. Dba o najbliższy las, sadzi drzewa dla Drwali. Też ścina drzewo.Myśliwy - Przynosi jedzenie do osady. * Dowódca Myśliwych - Dowodzi Myśliwymi, Przynosi jedzenie do osady. Farmer - Hoduje rośliny i pożywienie dla osady. *Zarządca Farmerów - Ma największe Pole. Najwięcej przynosi do osady. Dowodzi Farmerami oraz mówi im co mają siać.Szlachcic - Może mieszkać w osadzie. Nie płaci podatków. itp. itd.Magazynier - Pilnuje magazynu, zajmuje się Magazynem. *Głowny Magazynier - Tylko jedna osoba, awans po Magazynierze. Zajmuje się MagazynemSpichlerzoman - Zajmuje się spichlerzem, przyjmuje jedzenie od Farmerów/Myśliwych. Rozdaje codziennie (lub inny okres czasu) jedzenie dla mieszkańców osady.Kupiec - Zajmuje się Importem i Eksportem w Osadzie. Kupiec może nająć bądź poprosić Dowódcę/Oficera o przydzielenie eskorty.Gospodarz - Operuje Karczmą. Daje pokoje, piwa dla podróżnych.
Budowniczy - Buduje. * Architekt - Buduje, tworzy propozycje dla Głównego Architekta Osady ** Główny Architekt Osady - Ustala projekty,plany, wspomaga, rządzi nad Budowniczymi i Architektami. BudujeDodam jeszcze więcej jeśli osada się rozrośnie <Poborca Podatkowy> Mieszkańcy :KKProgamer [Dowódca Osady|Główny Architekt Osady] mamaraga [Drwal] tytus [Drwal] Nerty [Dowódca Myśliwych|Gospodarz] Helu[Strażnik|Zastępca Osady] Jurecki [Główny Magazynier] Kotex [Zarządca Farmerów] Padinkton [Strażnik] Mazgamer [Budowniczy] Deyweds [Drwal] LISTA REZERWOWA : IVIRamboIVI [Strażnik] Retty98 [Budowniczy]
Ostatnio zmieniony przez KKProgamer dnia Nie Sty 08, 2012 2:55 pm, w całości zmieniany 18 razy | |
|
| |
Tydon
Liczba postów : 191 Join date : 26/11/2011 Age : 28 Skąd : Okolice Krakowa
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pon Sty 02, 2012 7:04 pm | |
| Bez sensu jest podatek. Podatek powinno się płacić w tym co się dostarcza. Jak ktoś jest Drwalem to dostarcza drewno itd. Ty wymagasz, żeby dostarczano surowce i podatek? Bardzo fajnie napisane Dodaj parę kolorów i będzie osada, z jedną z najlepszych organizacji. | |
|
| |
SilvEx
Liczba postów : 141 Join date : 19/11/2011 Skąd : Z Łodzi
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pon Sty 02, 2012 7:07 pm | |
| KKProgamer. Po 1. Jest limit do 10 osób w osadzie , a ty masz 11 rang.. A ogólnie jak mniemam "Podanie" osady jest dobre .;]
Ps. Moim zdaniem , dobrze , że dał podatek iż , chciałby rozbudować osadę , a do tego potrzeba środków ... | |
|
| |
TwixPL
Liczba postów : 26 Join date : 02/12/2011 Age : 26 Skąd : Okolice Krakowa
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pon Sty 02, 2012 7:09 pm | |
| Tylko pytanie kto te podatki będzie spłacał, bo to nie jest takie proste;p | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pon Sty 02, 2012 7:48 pm | |
| - Cytat :
- Bez sensu jest podatek. Podatek powinno się płacić w tym co się dostarcza. Jak ktoś jest Drwalem to dostarcza drewno itd. Ty wymagasz, żeby dostarczano surowce i podatek?
Bardzo fajnie napisane Dodaj parę kolorów i będzie osada, z jedną z najlepszych organizacji. Podatek jest tak mały, że niemal nikły. Jest on być może "płacą" dla rozwoju państwa. Większość pomysłów zostawiłem dla siebie - Cytat :
- KKProgamer. Po 1. Jest limit do 10 osób w osadzie , a ty masz 11 rang.. A ogólnie jak mniemam "Podanie" osady jest dobre .;]
Ps. Moim zdaniem , dobrze , że dał podatek iż , chciałby rozbudować osadę , a do tego potrzeba środków ... SilvEx - O ile wiem, za prośbą do króla można powiększyć osadę i zwiększyć jej limit do np. Miasta. Nie mam 11 rang. Mam dokładnie 7 rang a chcę dodać więcej. Jeśli ktoś pracuje jako Wojownik(Strażnik Miasta) i zasłuży sobie dobrymi uczynkami i dobrą pracą dostanie awans w postaci nowej rangi. W tym lepszy zarobek i itp. Do P.S ; Tak napoczątku podatki będą przekazywane jedynie na osadę. - Cytat :
- Tylko pytanie kto te podatki będzie spłacał, bo to nie jest takie proste;p
Ludzie A jesli ktoś nie ma pieniędzy, bedzie musiał dostarczyć dodatkową porcję w formie "Natury" albo też coś innego... Może, usprawiedliwienie a może coś innego. | |
|
| |
mamaraga
Liczba postów : 133 Join date : 20/11/2011 Age : 26 Skąd : Zabrze
| Temat: Re: [Osada] Tronia Wto Sty 03, 2012 3:12 pm | |
| Nick:mamaraga Wiek (Minimum 12):13 Znajomość gry rp (Minimum Dobra):Bardzo Dobra Jak trafiłeś do naszego obozu:zobaczyłem temat osada tronia.. Kim chciałbyś zostać w osadzie?:Drwalem Dodatkowy Opis :Jestem ogarnięty, bezpieczny i rozsądny. Nie przeszkadzam , nie jestem problemem , ani ich nie stwarzam. Mam nadzieję , że dojdę do owej osady, ponieważ nie mam gdzie mieszkać po starcie serwera ;/ | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: . Wto Sty 03, 2012 3:15 pm | |
| Witamy w osadzie! Będziesz naszym drwalem tak jak chciałeś Gdybyś miał jakieś propozycje do rang/praw/obowiązków lub innych rzeczy chętnie wysłucham jestem otwarty na pomysły | |
|
| |
tytus
Liczba postów : 5 Join date : 10/12/2011
| Temat: Re: [Osada] Tronia Wto Sty 03, 2012 4:17 pm | |
| Nick: tytus Wiek (Minimum 12): 13 Znajomość gry rp (Minimum Dobra): bardzo dobra Jak trafiłeś do naszego obozu: dostałem wiadomość pw Kim chciałbyś zostać w osadzie?: drwalem Dodatkowy Opis : jestem ogarnięty panuje nad emocjami wypełniam obowiązki | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: . Wto Sty 03, 2012 4:21 pm | |
| Witamy w Osadzie! Zajmuje kolejne stanowisko drwala.
Przydałby się <przynajmniej> 1 Strażnik 1 Myśliwy/Łowca 1 Kupiec < choć może w późniejszym etapie >
| |
|
| |
KKProgamer
| Temat: . Pią Sty 06, 2012 8:54 am | |
| ZASTĘPCĄ MOIM ZOSTAJE HELU - ON WAMI BĘDZIE DOWODZIĆ PRZY STARCIE SERWERA OD 17-20 POTEM JAJUŻ WBIJĘ.
ZGŁASZAĆ SIĘ WSZYSCY W OSADZIE - WIEM ŻE NAS 5 BYŁO ALE BYŁA "COFKA".
KKProgamer
| |
|
| |
mamaraga
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 9:25 am | |
| | |
|
| |
Jurecki
Liczba postów : 11 Join date : 01/01/2012
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 10:34 am | |
| Nick:Jurecki Wiek (Minimum 12):14 Znajomość gry rp (Minimum Dobra): Bardzo dobra, grałem na Lysorii i na serwerach RP w GTA SA:MP Jak trafiłeś do naszego obozu:((Szczerze nie potrafię powiedzieć, ale dam opis postaci ))Jurecki był właścicielem cechu drwali w Skyrim. Wszystko szło jak po maśle, pieniądze same napływały do kieszeni... Ale stało się... W Skyrim wybuchła wojna domowa. Gromowładni walczyli z Cesarstwem, a brat stanął przeciwko bratu... Jurecki opowiedział się za Cesarstwem, natomiast większość jego cechu, za Gromowładnymi. Ne pozostało mu nic innego, niż wzięcie kilku złotych monet do sakiewki i ucieczce do najbliższego państwa - Thandor. Była to długa i niebezpieczna podróż. Przyłączył się do jeden z kupieckich karawan, która miała przejeżdżać przez Yerdyn. Na szlaku nastali na nich bandyci. Jurecki skrył się w pobliskich krzakach, bo w życiu miał wiele nieprzyjemności z bandytami. Wydał z siebie stłumiony okrzyk, gdy zobaczył, że wozy stanęły w płomieniach... Wszyscy spojrzeli na niego, a ten wziął nogi za pas. Biegł, biegł i dobiegł, zgubił ich. Chwila euforii, że żyje, ale zgubił nie tylko ich, ale i siebie. Wyczerpany, spragniony, głodny, ujrzał leśną wioskę. Rzucił się z góry, bo nie miał siły schodzić. Leżał i czekał... Kim chciałbyś zostać w osadzie?:Drwalem, który zajmuje się magazynowaniem dóbr Ostatecznie mogę być strażnikiem i magazynierem, jak jest za dużo drwali Dodatkowy Opis :Emm, jestem ogarnięty, lubię grać w kosza, interesuje się informatyką.. | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 10:37 am | |
| Przyjęty na stanowisku Magazyniera.
Zapraszam następnych | |
|
| |
Molom
Liczba postów : 484 Join date : 13/11/2011 Skąd : Warszawa
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 11:10 am | |
| | |
|
| |
Kotex
Liczba postów : 32 Join date : 03/01/2012
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 1:04 pm | |
| Nick:KotexPL Wiek (Minimum 12):13 Znajomość gry rp (Minimum Dobra): Bardzo dobra Jak trafiłeś do naszego obozu: Szukałem na forum Kim chciałbyś zostać w osadzie?: Dowódca myśliwych Dodatkowy Opis : Kocham polowania, uwielbiam strzelać z łuku, całkiem dobrze przewodzę grupą. | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: . Pią Sty 06, 2012 1:10 pm | |
| Przyjmę cię. Jesteś na WL? Jeśli nie to na forum "White-List" robisz podanie.
Żeby być Dowódcą Myśliwych trzeba być Myśliwym- jeśli zauwazę że świetnie sobie radzisz, twoje osiągi są bardzo dobre i umiesz przewodzić dostaniesz Dowódcę Myśliwych.
Aha i jeszcze jedno - aby być myśliwym musisz być w gildii Łowcy - złóż tam podanie. | |
|
| |
Kotex
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 1:25 pm | |
| Przyjęli , jestem na WL a podanie do gildii Łowcy już piszę.
Edit: oto co zastałem "Wraz z rosnącym zainteresowaniem zamieszczam wiadomość iż rekrutacja zostanie wznowiona tuż po starcie serwera!"
Widzę że będę musiał poczekać... | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: . Pią Sty 06, 2012 1:44 pm | |
| Zawsze możesz wybrać inny zawód Może Rolnik/Farmer? Mamy 0 a byłby bardzo potrzebny. Ew. Strażnik. A jak się zwolni do łowców to tym bardziej strażnik gdyż dostajesz łuk i lepszy miecz | |
|
| |
Kotex
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 1:56 pm | |
| Myślę że bardziej w klimat Iyash wpasowywał by się zielarz? Też uprawiałbym ziemię lecz także trzcinę, zbierał kwiaty grzyby itd. Myślę że to dobry pomysł | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: ./ Pią Sty 06, 2012 1:58 pm | |
| No to robisz podanko do Gildii Rolników : ) I już jesteś na pozycji Zarządcy Farmerów, ponieważ jesteś pierwszy Słuchaj, na dole masz grupy kliknij Iyash i dołacz się. Zrobiłeś to? | |
|
| |
Kotex
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 2:03 pm | |
| Grupy, grupy nie widzę... Podasz link bo najwyraźniej jestem ślepy | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: . Pią Sty 06, 2012 2:04 pm | |
| | |
|
| |
mamaraga
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 2:05 pm | |
| | |
|
| |
Kotex
| Temat: Re: [Osada] Tronia Pią Sty 06, 2012 2:10 pm | |
| O ja nie mogę to tutaj było... a ja na forum patrzyłem...
Podanie napisane czekam na akceptację | |
|
| |
KKProgamer
| Temat: j Pią Sty 06, 2012 2:11 pm | |
| Sądzę że mogę cię już przyjąć Witaj w osadzie. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: [Osada] Tronia | |
| |